Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Ciana bij de bloemist met veldboeket op de achtergrond

Open Einde
aflevering 4

Een afscheid
naar jouw smaak

Hoe kun je makkelijk open over afscheid zijn? De meeste mensen hebben nog niet over 'de grote vragen' van het afscheid nagedacht, maar wel over hun eigen smaak. Daar gaat deze aflevering dan ook over. Eten en muziek zijn namelijk onderdelen van de uitvaart waar veel mensen al wél een idee bij hebben.

Ciana en Tommy gaan op zoek naar wat er eigenlijk mogelijk is qua catering, bloemen en muziek. Mag je bijvoorbeeld zelf eten meenemen naar een uitvaartcentrum? En hoe bedenk je wat voor bloemen er bij jou passen? Volg Ciana in aflevering 4 van Open einde, om te zien hoe haar uitvaart steeds meer vorm krijgt.

Open over
jouw wensen

Misschien heb je al een beeld van hoe jouw afscheid eruit moet zien. Of je begraven wil worden of gecremeerd, wat de gasten te eten krijgen en welk nummer er absoluut niet mag ontbreken. Misschien wil je juist wel stilte, of een heel intiem afscheid in een huiselijke setting. 

Ook als je nog niet alle details weet, is het goed om jouw wensen bespreekbaar te maken. 63% van de mensen heeft nergens hun uitvaartwensen opgeschreven. Door dit wel te doen help je de mensen waar je van houdt als het zover is. Ze hoeven dan niet na te denken over allerlei zaken die ze moeten regelen, maar kunnen zich richten op het afscheid. 

Afbeelding
Hapjes op tafel

Hoe ziet jouw
afscheid eruit?

Je kunt jouw uitvaartwensen heel makkelijk invullen en aanpassen op deze website. Je kunt zelfs een lijst van je favoriete nummers toevoegen en het soort bloemen dat bij jou past. Vul ze in en deel ze met je geliefden, zodat ook jij open over afscheid kunt zijn.

 

Afbeelding
Verzorgingsruimte

Aflevering 3
verzorging en kosten

Nu Ciana bijna alle opties voor zichzelf heeft bekeken, heeft ze nog een paar vragen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld tijdens de laatste verzorging? En hoe ziet zo'n verzorgingsruimte eruit? En voordat de uitvaart echt vormgegeven kan worden, legt uitvaartverzorger Tommy uit wat de kosten zijn. Zodat er geen financiële verrassingen bij komen kijken.

Bekijk video

Afbeelding
Man speelt gitaar

Uitvaart
muziek

Weet jij al wat voor muziek je wil draaien bij jouw afscheid? Heb je een nummer dat typisch bij jou past, of ga je voor een van de uitvaartklassiekers. Wat je ook kiest, muziek helpt bij een persoonlijk afscheid. Ben jij benieuwd wat de meest gedraaide uitvaartmuziek is, of ben je op zoek naar inspiratie?

Lees meer 

Afbeelding
Uitvaartverzorgster geeft rouwboeket

Bloemen en
hun betekenis

Wat voor verschillende rouwboeketten en rouwstukken bestaan er? En wist je dat bloemen ook nog een eigen symbolische betekenis hebben? Zo staat de Jasmijn bijvoorbeeld voor vriendschap en een roze anjer betekent dat je iemand nooit zal vergeten. 

Lees meer

Meer over dit onderwerp