Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Portret Anne voor Open over afscheid

Nieuwe merkcampagne
'Open over afscheid'

Amsterdam, 4 november 2021

Open zijn over afscheid uit liefde voor je dierbaren. Dat staat centraal in de nieuwe campagne van Monuta, die samen met Persuade is ontwikkeld. De afscheidsspecialist gaat hiermee een vernieuwde route in die verder gaat dan Nederland bewust maken over afscheid. Met de campagne helpt de uitvaartverzorger en verzekeraar mensen meer open te zijn over dit beladen onderwerp. Daarnaast roept het op om afscheid in de breedste zin - voor, tijdens en na de uitvaart - met elkaar te bespreken.

Nederlanders zijn erg uitgesproken, maar niet over afscheid. We praten er liever niet over en zijn te druk met ons leven. Dat leidt tot veel twijfel en onzekerheid, als het eenmaal zover is. Monuta omarmt openheid. Want zij geloven dat openheid over het onvermijdelijke afscheid duidelijkheid geeft. Niet alleen voor mensen zelf, maar vooral ook voor hun dierbaren. Met de nieuwe campagne wil Monuta haar expertise inzetten om mensen te stimuleren zich uit te spreken over afscheid. Voor elkaar. De campagne sluit af met het nieuwe merkthema. Monuta. Open over afscheid.

“Met een vernieuwd communicatieconcept voor de komende jaren willen we laten zien dat we afscheid in de breedte begrijpen. Want het afscheid gaat niet alleen om de uitvaart, maar ook over het afscheid nemen van het leven, het financieel voorbereiden en het herinneren van dierbaren. We hopen met onze nieuwe merkfilm en campagne inspiratie te bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan over afscheid. En zelf gaan we dat natuurlijk ook doen. Want we begrijpen dat dit ook voor ons geldt. Daarom is ‘Open over afscheid’ ook de merkbelofte voor onze eigen organisatie en ons handelen,” zegt Yolanda Wouters, marketingcommunicatiemanager bij Monuta.

In de campagne is nu gekozen voor het inzetten van portretten en uitspraken over afscheid van echte mensen. Het doel is vooral om mensen aan het denken te zetten over hun afscheid en dat van hun dierbaren. Op monuta.nl/mijnafscheid biedt Monuta tips en concrete handvatten om afscheid bespreekbaar te maken. Zo kunnen bezoekers op de website online hun uitvaartwensen vastleggen en uitvaartkosten voor hun wensen berekenen.

De nieuwe campagne trapt af met een merkfilm (regie Wouter Stoter). Deze is vanaf donderdag 4 november 2021 te zien via online video advertising, social media en op monuta.nl/mijnafscheid.