Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
foto van man en vrouw, 65+ in de natuur

Monuta
Ontzorgt

Monuta werkt samen met bedrijven aan oplossingen die het leven van ouderen verrijken, veraangenamen en ontzorgen.

Contact Monuta Ontzorgt

Meer weten over Monuta Ontzorgt? Stuur een e-mail of vul het formulier hieronder in.

Van partner, vriend of familie, naar verzorger. Als een dierbare niet meer voor zichzelf kan zorgen, ziet de wereld er ineens anders uit. Daarom introduceren we Monuta Ontzorgt. Hiermee werkt Monuta met verschillende organisaties samen aan oplossingen die het leven van ouderen verrijken, veraangenamen en ontzorgen. Het is ons doel om met Monuta Ontzorgt een platform te bieden waar we verschillende producten en diensten samenbrengen om in de laatste fase van het leven te ontzorgen. Hieronder vindt u meer informatie over de organisaties waarmee wij samenwerken.

Wilt u meer weten over Monuta Ontzorgt of een van de bedrijven met wie wij samenwerken? Vul dan het formulier hiernaast in.

Ik wil graag informatie ontvangen over;
Aanhef
Veel gestelde vragen over Monuta Ontzorgt

Veel gestelde vragen Monuta Ontzorgt

Hoe is Monuta Ontzorgt ontstaan?

Vanuit Monuta willen wij een bredere invulling geven aan onze missie om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel te regelen. Hieronder valt niet alleen het afscheid zelf maar ook zeker de periode hiervoor. We willen naast een waardevol afscheid ook de periode voor het overlijden zo mooi mogelijk maken en mensen ontzorgen.

Monuta is toch een uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar?

Ja, en dat blijven we ook. We denken met Monuta Ontzorgt een goede aanvulling op de al langer bestaande activiteiten van Monuta te bieden. 

UWassistent

Afbeelding
Foto van oude dame die puzzelt en hulp in de huishouding krijgt

Voor uw hulp in en om het huis

Wanneer iemand ouder wordt, kan het runnen van een huishouden moeilijk worden. In dat geval is het prettig om bij bepaalde taken in het huis extra hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld bij de schoonmaak, hulp met de tuin, gezelligheid door een praatje of hulp bij het doen van de boodschappen. 

De diensten van UWassistent kunnen hierbij helpen. Hierdoor komt niet alle druk bij familie en vrienden, maar ontstaat er meer ruimte om samen tijd te besteden aan de belangrijke dingen. 

UWassistent werkt met lokale mensen om persoonlijke service te verlenen. Het is mogelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek te maken. Tijdens dat persoonlijke gesprek worden uw wensen besproken en kijken we waar UWassistent u kan ontzorgen.

Afbeelding
Foto van oude man die winkelt met rollator en hulp

Diensten UWassistent

 • Huishoudelijke hulp
 • Gezelschap
 • Tuinhulp
 • Klushulp
 • Slaapdienst

Klanten vertellen over
UWassistent

"Betrokken en accurate organisatie is UWassistent. Staat steeds klaar voor een optimale dienstverlening. Snapt de problematiek van mantelzorgers en klanten."
De heer Timmer
"Ik vind het fijn dat ik bij UWassistent flexibele uren kan afnemen. Ben heel tevreden over de communicatie. Kan het iedereen aanbevelen."
Jeanne
Veel gestelde vragen over Tinybots

Monuta Ontzorgt Tinybots

Voor wie is Tessa?

Tessa is ontwikkeld voor iedereen die last heeft van vergeetachtigheid.

Wat kan Tessa doen?

Tessa herinnert mensen aan dagelijkse taken, doet suggesties en speelt persoonlijke muziek af wanneer nodig. 

Kan ik ook een Tessa thuis krijgen?

Tessa is op dit moment voor iedereen verkrijgbaar. Je kunt haar via de website van Tinybots bestellen.

Heb ik internet nodig om Tessa te kunnen gebruiken?

Ja, er is een wifinetwerk nodig om Tessa te kunnen gebruiken.

Hoe werkt Tessa?

Tessa is te bedienen door middel van een makkelijk te gebruiken applicatie op een computer, tablet of mobiele telefoon.

Afbeelding
foto van de robot Tessa

Tessa de robot

Monuta steunt ook 'Tinybots'. Tinybots heeft een speciale zorgrobot ontwikkeld die als hulpmiddel kan dienen in huis. De kleine pratende robot, Tessa, helpt mensen met vergeetachtigheid door het geven van dagelijkse herinneringen, suggesties en het spelen van persoonlijke muziek. Daarmee helpt het robotje bij belangrijke dagelijkse taken.

Voor die momenten dat de persoon alleen is kan Tessa bijvoorbeeld helpen door afspraken te melden, of op tijd aan te geven dat medicijnen nog ingenomen moeten worden. Uniek aan de robotjes is dat ze zelflerend zijn. Ze kunnen zichzelf ‘bijsturen’ op basis van ervaringen. Ook worden ze zo persoonlijk mogelijk gemaakt. 

Joëlle van der Zee
Projectmedewerker Sterker sociaal werk

"Als je dochter belt en zegt dat je je moet aankleden, voelt dat betuttelend. Als Tessa het zegt, geeft dat juist een gevoel van eigen regie." 

Mevrouw Daems
dochter van de heer Daems

"Sinds de komst van Tessa komt mijn vader vaker zelf uit zijn stoel om bijvoorbeeld de krant te halen, zelf een kopje koffie te zetten of te lunchen."

Wang Long Li
oprichter van Tinybots

"Veel mensen met dementie merken dat gewone alledaagse activiteiten lastiger worden. Dat is confronterend, voor de mensen zelf, maar ook voor de naasten. Ook levert het veel extra zorg op voor mantelzorgers. Voor die momenten dat de persoon alleen is kan Tessa helpen."

Sensara HomeCare: veilig thuis wonen

Afbeelding
Foto van opa die hulp krijgt met bediening van ipad

Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Veilig en zelfstandig? Het systeem van Sensara kan u hierbij helpen. Met een aantal slimme bewegingssensoren houdt het systeem een oogje in het zeil en krijgt de mantelzorger via de smartphone een waarschuwing wanneer er écht iets aan de hand is. Een veilig gevoel. En dat zonder het gebruik van camera’s, dus privacy verzekerd.

De zorg delen

Als iemand langer thuis wil blijven wonen, gaat dit vaak gepaard met hulp van mantelzorg en thuiszorg. Vaak zorgt familie voor elkaar; het is prettig als dit ook op afstand kan. Met Sensara HomeCare wordt de zorg in de familie gedeeld, zodat ook familie op afstand mee kan helpen. Dit geeft meer ruimte om het met elkaar ook over leuke dingen te hebben. 

Samenwerking

Sensara wil graag dat zoveel mogelijk ouderen maximaal kunnen genieten van het leven. Daarom werkt ze samen met verschillende gemeentes, thuiszorginstellingen en zorgverzekeraars. 

Beter weten, beter zorgen!

Klanten vertellen over
Sensara HomeCare

"De kinderen zijn gerust en ik ook. Ze hoeven maar op hun telefoon te kijken om te zien of het goed met me gaat."
Mevrouw Hillen (88)
'Het geeft ons als kinderen rust te weten dat ze in haar appartement lekker haar gang kan gaan."
Caroline, bij haar moeder is Sensara HomeCare geïnstalleerd

Nettie

Afbeelding
foto van oude man met hulp bij vullen

Nettie is voor mensen die:

De producten en diensten van Nettie bieden ondersteuning aan mensen die nu extra zorg of hulp nodig hebben of daar verzekerd van willen zijn, als ze het straks nodig hebben. 

Via Nettieshop zijn alle diensten en producten te vinden en te bestellen. Zo is er voor iedereen de gebruikersvriendelijke regelapp om alle (mantel)zorgtaken met elkaar te delen en te regelen. 

In het ‘Welzijnspakket’ zit ook een vaste welzijnscoach. Deze coach kunt u (beeld)bellen wanneer u het even niet weet of wat hulp nodig hebt om zaken op te pakken. Daarnaast heeft Nettie een selectie gemaakt van aanbieders op het gebied van (ongeplande) particuliere thuiszorg, slimme deursloten, klussen in huis & tuin, vervoer en nog veel meer. 

Bij Nettie staan gediplomeerde verpleegkundigen stand-by die ze kunnen raadplegen over uw gezondheidsvragen. Nettie’s alarmering en monitoring wordt onder andere gebruikt voor monitoring bij diabetes, COPD, alzheimer, MS, dementie, parkinson en na een beroerte. 

Waarom Nettie?

Nettie er voor mensen die;

 • meer persoonlijk contact wensen, omdat zij een stukje eenzaamheid willen doorbreken
 • een geheugensteuntje nodig hebben, omdat zij (of de partner) dementerend of vergeetachtig zijn
 • zich veilig in eigen huis willen voelen
 • bang zijn om te vallen
 • hulp nodig hebben bij het op tijd innemen van medicatie bijvoorbeeld COPD-cliënten of diabetici
 • extra hulp in huis nodig hebben
 • een luisterend oor nodig hebben
 • er niet alleen voor willen staan en ontlast willen worden
Veel gestelde vragen over Nettie

Monuta Ontzorgt Nettie

Voor wie is Nettie #Zorgdichtbij bedoeld?

Voor iedereen die met wat extra ondersteuning prettig en veilig in zijn eigen huis wil (blijven) wonen. Dat kunnen bijvoorbeeld senioren zijn, die zich eenzaam voelen of gezondheidsklachten hebben. Partners van mensen met dementie, die er vaak alleen voor staan. Mensen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan een frequent luisterend oor. Mensen met diabetes of een long- of hartaandoening, die het prettig vinden als een professional mee-oplet met alle zelfmetingen.

En voor al die mensen voor wie het lastig is om een drukke baan en gezinsleven te combineren met mantelzorg. Omdat Nettie #Zorgdichtbij een extra oogje in het zeil houdt, worden zij ontlast en ontzorgd.

Senior&Student

Afbeelding
student helpt oudere vrouw met kippen voeren

Wat Senior&Student uniek maakt

 • Senior&Student werkt alleen met studenten: slim, energiek, zorgzaam en leergierig.
 • Senior&Student focust op persoonlijke matches. Vind een student die écht bij jou past
 • Senior&Student bouwt langdurige relaties. Via het netwerk vind je een vaste student die voor langere tijd bij jou werkt.
 • Betrouwbaarheid staat voorop. Daarom worden alle studenten gescreend.
 • Geen platform maar een community, waar je altijd betrouwbare vervanging vindt als jouw vaste student een keer niet kan.

  SeniorenStudent is landelijk actief. U kunt zich dus overal in Nederland inschrijven.  Er is een groot studentenbestand zodat er altijd een geschikte SeniorenStudent in uw omgeving beschikbaar is. Heeft u recht op een Persoonsgebonden Budget voor huishoudelijke hulp of begeleiding? Dan is het mogelijk om uw SeniorenStudent uit uw PGB te betalen.

   

   

  Een SeniorenStudent biedt hulp en ondersteuning waar u het nodig heeft. U kunt ook gezellige activiteiten ondernemen om samen een leuke dag te beleven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Boodschappen doen
  • Computeren
  • Wandelen
  • Hulp in de huishouding
  • Musea bezoeken
  • Gezelschapssspellen
  • Muziek maken
  • Tuinieren
  • Reizen met auto of trein
  • (Voor)lezen
  • Klusjes in huis
  • En nog veel meer..

   

  Veel gestelde vragen over Senior&Student

  Monuta Ontzorgt Senior&Student

  Waarvoor kan ik een Senior&Student aanvragen?

  Bij Senior&Student worden studenten aan senioren gekoppeld voor hulp bij de dagelijkse dingen en gezelschap. U kunt bijvoorbeeld denken aan hulp bij de boodschappen, computeren, wandelen, hulp in de huishouding, musea bezoeken, spelletjes spelen en nog veel meer.

  Kan ik overal in Nederland een Senior&Student aanvragen?

  Jazeker, Senior&Student is landelijk actief.  Er zijn meer dan 20.000 studenten die in heel Nederland actief zijn waardoor zij bijna overal snel een match kunnen maken.

  Wat kost een Senior&Student?

  Een Senior&Student kost €14,50 per uur met een minimum van vier uur per maand. Daarnaast wordt eenmalig €25 inschrijfgeld berekend.

  Hoe weet ik of de student betrouwbaar is?

  Bij Senior&Student wordt er goed op gelet dat alle studenten betrouwbaar zijn. Daarom screenen zij alle studenten voordat ze aan de slag gaan als Senior&Student:

  • Identiteitsbewijs: Het identiteitsbewijs van de student is gecontroleerd en deze is geldig.
  • Collegekaart: De collegekaart van de student is gecontroleerd en deze is geldig.
  • Intakegesprek: De student is gescreend door een medewerker van Careibu. Het gesprek vindt plaats via Appear.In.

  De student voldoet aan de volgende eisen:

  • De documenten die de student heeft geüpload komen overeen met de persoon.
  • De student toont voldoende motivatie voor het werken met senioren.
  • De student heeft voldoende relevante (werk)ervaring.
  • De student heeft bevestigd minimaal een half jaar beschikbaar te zijn als Senior&Student.
  • De student heeft aan de hand van een aantal situaties uit het verleden diens handelingswijze uitgelegd en besproken. De student heeft hiermee aangetoond flexibel, verantwoordelijk, communicatief vaardig, inlevend en geduldig te zijn.
  Hoe lang duurt het voordat Senior&Student een geschikte student hebben gevonden?

  Vanuit Senior&Student proberen ze zo snel mogelijk een student voor u te vinden. Dit hangt af van een aantal factoren zoals uw woonplaats, wensen en tijden waarop de student kan langskomen. Gemiddeld duurt het twee weken.

  Is het mogelijk om een Senior&Student uit een Persoonsgebonden Budget te betalen?

  Dat is zeker mogelijk. Senior&Student werkt met de WMO-BG (begeleiding) en de WMO-HH (hulp bij het huishouden). U sluit met Senio&nStudent een zorgovereenkomst af. Senior&Student start vervolgens de zoektocht naar een geschikte student op het moment dat de zorgovereenkomst is goedgekeurd door de SVB. Een student van Senior&Student uit het PGB kost € 17,50 per uur.