Monuta Ontzorgt

Uitvaartmogelijkheden

Monuta Ontzorgt

Vanuit Monuta willen wij een bredere invulling geven aan onze missie om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel te regelen. Hieronder valt niet alleen het afscheid zelf maar ook zeker de periode hiervoor. We willen naast een waardevol afscheid ook de periode voor het overlijden zo mooi mogelijk maken en mensen ontzorgen. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Daarom werken wij samen met partners. Het is ons doel om met Monuta Ontzorgt een platform te bieden waar we verschillende producten en diensten samenbrengen om in de laatste fase van het leven te ontzorgen. Hieronder vindt u meer informatie over de organisaties waarmee wij samenwerken, zoals Saar aan Huis en Tessa de robot.

saar aan huis

Saar aan Huis

Saar aan Huis is een van de initiatieven die Monuta ondersteunt. De ‘Saars’ helpen ouderen die hulpbehoevend zijn bij dagelijkse en huishoudelijke taken, maar ook bij het houden van gezelschap. Meestal in aanvulling op de reguliere thuiszorg of verpleging. Een uitkomst voor de ouderen zelf, maar ook voor de naasten. 
 

Vind een Saar bij u in de buurt

Wanneer u door bemiddeling een Saar aan Huis krijgt, is het belangrijk dat u zich daar prettig bij voelt en een klik heeft met de Saar. Er wordt veel aandacht besteed aan het zoeken en screenen van de juiste Saar die bij uw persoonlijke situatie past. U bepaalt samen met Saar aan huis op welke dagen en tijden u ondersteuning nodig heeft. Op deze manier sluit dit goed aan op de reguliere zorg of verpleging die u ontvangt en ontlast dit uw familieleden of mantelzorger(s). 
 

Vind een vestiging bij u in de buurt

Informatieaanvraag Tessa de robot

Tessa de robot

Tessa de robot

Monuta steunt ook 'Tinybots'. Tinybots heeft een speciale zorgrobot ontwikkeld die als hulpmiddel kan dienen in huis. De kleine pratende robot, Tessa, helpt mensen met vergeetachtigheid door het geven van dagelijkse herinneringen, suggesties en het spelen van persoonlijke muziek. Daarmee helpt het robotje bij belangrijke dagelijkse taken.

Voor die momenten dat de persoon alleen is kan Tessa bijvoorbeeld helpen door afspraken te melden, of op tijd aan te geven dat medicijnen nog ingenomen moeten worden. Uniek aan de robotjes is dat ze zelflerend zijn. Ze kunnen zichzelf ‘bijsturen’ op basis van ervaringen. Ook worden ze zo persoonlijk mogelijk gemaakt. 

Tessa is op dit moment nog in ontwikkeling maar is over niet al te lange tijd verkrijgbaar. Via het formulier aan de rechterkant kunt u het aangeven als u op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen rondom Tessa. 

Leer Tessa kennen


Veel mensen met dementie merken dat gewone alledaagse activiteiten lastiger worden. Dat is confronterend, voor de mensen zelf, maar ook voor de naasten. Ook levert het veel extra zorg op voor mantelzorgers. Voor die momenten dat de persoon alleen is kan Tessa helpen, vertelt oprichter Wang Long Li van Tinybots.

Veelgestelde vragen over Monuta Ontzorgt

Wat kan een Saar voor mij doen?

Een Saar helpt bij lichte huishoudelijke taken. U kunt hierbij denken aan het wassen van kleding, de afwas doen of boodschappen. Ook kunt u samen een rondje fietsen of een spelletje doen. Een Saar levert geen medische zorg, maar kan wel gespecialiseerde thuiszorg inschakelen.

Hoe zie ik of er een Saar bij mij in de buurt is?

Op de website van Saar aan Huis vindt u de vestigingen. Mocht er geen vestiging bij u in de buurt zijn dan kunt u contact opnemen met Saar aan Huis. Samen kunt u dan kijken wat u voor elkaar kunt betekenen. 

Hoe kan ik thuiszorg van Saar aan Huis aanvragen?

Samen met Saar aan Huis gaat u in gesprek om erachter te komen welke zorgbehoefte er is en op welke dagen. Dit gebeurt tijdens een kennismakingsgesprek, waarna gekeken wordt welke Saar het beste bij uw persoonlijke situatie past. Via het contactformulier op de website van Saar aan Huis kunt u direct contact opnemen. 

Kan ik mijn Saar ook betalen vanuit een Persoonsgebonden budget?

Het is in de meeste gevallen mogelijk om vanuit de WMO of de Wet Langdurige Zorg (WLZ) de kosten te betalen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Saar aan Huis. Zij denken graag met u mee over de mogelijkheden. 

Voor wie is Tessa?

Tessa is ontwikkeld voor iedereen die last heeft van vergeetachtigheid.

Wat kan Tessa doen?

Tessa herinnert mensen aan dagelijkse taken, doet suggesties en speelt persoonlijke muziek af wanneer nodig. 

Kan ik ook een Tessa thuis krijgen?

Op dit moment is Tessa nog in de ontwikkelingsfase. We verwachten dat Tessa eind 2017 beschikbaar is voor iedereen. Binnenkort kunt u zich via de website van Tinybots inschrijven voor de wachtlijst. 

Heb ik internet nodig om Tessa te kunnen gebruiken?

Ja, er is een wifinetwerk nodig om Tessa te kunnen gebruiken.

Hoe werkt Tessa?

Tessa is te bedienen door middel van een makkelijk te gebruiken applicatie op een computer, tablet of mobiele telefoon.