Monuta Ontzorgt

Monuta Ontzorgt

Monuta Ontzorgt

Informatie Monuta Ontzorgt

Van partner, vriend of familie, naar verzorger. Als een dierbare niet meer voor zichzelf kan zorgen, ziet de wereld er ineens anders uit. Daarom introduceren we Monuta Ontzorgt. Hiermee werkt Monuta met verschillende organisaties samen aan oplossingen die het leven van ouderen verrijken, veraangenamen en ontzorgen. Het is ons doel om met Monuta Ontzorgt een platform te bieden waar we verschillende producten en diensten samenbrengen om in de laatste fase van het leven te ontzorgen. Hieronder vindt u meer informatie over de organisaties waarmee wij samenwerken, zoals Tessa de robot en LEA.

Wilt u meer weten over Monuta Ontzorgt of een van de bedrijven met wie wij samenwerken? Vul dan het formulier hiernaast in.

Monuta werkt samen met bedrijven aan oplossingen die het leven van ouderen verrijken, veraangenamen en ontzorgen.

Als je dochter belt en zegt dat je je moet aankleden, voelt dat betuttelend. Als Tessa het zegt, geeft dat juist een gevoel van eigen regie." 

Joëlle van der Pol, Projectmedewerker bij Sterker sociaal werk.

Sinds de komst van Tessa komt mijn vader vaker zelf uit zijn stoel om bijvoorbeeld de krant te halen, zelf een kopje koffie te zetten of te lunchen. 

 Dochter van dhr. Daems.

Tessa de robot

Monuta steunt ook 'Tinybots'. Tinybots heeft een speciale zorgrobot ontwikkeld die als hulpmiddel kan dienen in huis. De kleine pratende robot, Tessa, helpt mensen met vergeetachtigheid door het geven van dagelijkse herinneringen, suggesties en het spelen van persoonlijke muziek. Daarmee helpt het robotje bij belangrijke dagelijkse taken.

Voor die momenten dat de persoon alleen is kan Tessa bijvoorbeeld helpen door afspraken te melden, of op tijd aan te geven dat medicijnen nog ingenomen moeten worden. Uniek aan de robotjes is dat ze zelflerend zijn. Ze kunnen zichzelf ‘bijsturen’ op basis van ervaringen. Ook worden ze zo persoonlijk mogelijk gemaakt. 

Leer Tessa kennen


Veel mensen met dementie merken dat gewone alledaagse activiteiten lastiger worden. Dat is confronterend, voor de mensen zelf, maar ook voor de naasten. Ook levert het veel extra zorg op voor mantelzorgers. Voor die momenten dat de persoon alleen is kan Tessa helpen, vertelt oprichter Wang Long Li van Tinybots.

Lea

Ontmoet LEA, de persoonlijke zorgrobot

Thuis zelfstandig én veilig de dagelijkse dingen blijven doen en sociale contacten onderhouden: mensen die minder mobiel worden merken hoe waardevol dat is. LEA is de eerste zorgrobot die hierbij helpt. Van het opstaan uit bed tot aan het herinneren aan de medicatie voor het slapen gaan: LEA is er 24 uur per dag om de gebruiker te helpen om meer, beter en veiliger te bewegen. Dankzij de interactieve LEA kunnen zij langer van een zelfstandig en actief leven genieten. Dat geeft rust en neemt ook een grote zorg weg bij familie, vrienden en verzorgers.  

Veilig in beweging blijven 
LEA helpt mensen bij het veilig lopen en stimuleert beweging, zowel lichamelijk als mentaal. Dankzij haar sensoren merkt zij het als de gebruiker meer steun nodig heeft bij het staan of lopen en reageert LEA op obstakels die in de weg staan. LEA kan bovendien zelf naar de gebruiker toekomen want zij weet de weg in huis. Verder stimuleert zij dagelijkse beweging in de vorm van lichaamsoefeningen en zelfs met dansen! 

Op de koffie 
Via het interactieve dashboard kunnen mensen contact met familie, vrienden en verzorgers houden. Koffieafspraken, dokterbezoekjes en verjaardagen worden eenvoudig gepland met de LEA agenda, die ook van afstand kan worden beheerd. LEA beschikt ook over herinneringsfuncties voor medicatie en voeding. Dat geeft rust. 

Leer LEA kennen
 

Functionaliteiten van LEA

  • Helpt bij het veilig opstaan, lopen en bewegen in huis
  • Motiveert beweging en lichamelijke oefening
  • Herinnert aan medicatie, voeding en afspraken
  • Is er 24 uur per dag, 7 dagen in de week

Contact Monuta Ontzorgt

Meer weten over Monuta Ontzorgt? Stuur een e-mail of vul het formulier bovenaan deze pagina in.

E-mail sturen

Ondernemer in de zorg?

Wij zijn benieuwd naar uw onderneming. Lees hier meer over een mogelijke samenwerking.

Lees meer

Veelgestelde vragen over Monuta Ontzorgt

Hoe is Monuta Ontzorgt ontstaan?

Vanuit Monuta willen wij een bredere invulling geven aan onze missie om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel te regelen. Hieronder valt niet alleen het afscheid zelf maar ook zeker de periode hiervoor. We willen naast een waardevol afscheid ook de periode voor het overlijden zo mooi mogelijk maken en mensen ontzorgen.

Monuta is toch een uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar?

Ja, en dat blijven we ook. We denken met Monuta Ontzorgt een goede aanvulling op de al langer bestaande activiteiten van Monuta te bieden. 

Is Monuta Ontzorgt opzoek naar meer partners voor samenwerkingen?

Jazeker, we zijn altijd opzoek naar bedrijven die het leven van ouderen ontzorgen. We hebben hiervoor een speciale pagina met meer informatie.

Voor wie is Tessa?

Tessa is ontwikkeld voor iedereen die last heeft van vergeetachtigheid.

Wat kan Tessa doen?

Tessa herinnert mensen aan dagelijkse taken, doet suggesties en speelt persoonlijke muziek af wanneer nodig. 

Kan ik ook een Tessa thuis krijgen?

Op dit moment is Tessa nog in de ontwikkelingsfase. We verwachten dat Tessa eind 2017 beschikbaar is voor iedereen. Binnenkort kunt u zich via de website van Tinybots inschrijven voor de wachtlijst. 

Heb ik internet nodig om Tessa te kunnen gebruiken?

Ja, er is een wifinetwerk nodig om Tessa te kunnen gebruiken.

Hoe werkt Tessa?

Tessa is te bedienen door middel van een makkelijk te gebruiken applicatie op een computer, tablet of mobiele telefoon.

Moet je technisch zijn om LEA te gebruiken?

Nee, u hoeft geen enkele kennis van computers te hebben. Bewegen gaat door de handvatten te gebruiken, die als vanzelf steun geven. De ingebouwde tablet is gemakkelijk te gebruiken dankzij de grote, duidelijke, knoppen. 

Hoe kan ik LEA opladen?

LEA kan 10 uur lang actief zijn. De gemiddelde gebruiker gebruikt LEA 2 a 3 dagen voordat zij weer helemaal opgeladen moet worden. LEA kan iedere avond zelf naar haar oplaadstation rijden. Mocht de batterij echt bijna leeg zijn dan geeft zij een signaal en gaat zelf naar het oplaadstation. 

Waarom wordt LEA een robot genoemd?

LEA is een robot omdat zij zelf kan bewegen en reageert op bewegingen van de gebruiker. LEA lijkt op een rollator maar een belangrijk verschil is dat LEA zelf naar de gebruiker toe kan komen en de weg kent. 

Waar kan ik LEA kopen?

LEA is binnenkort te koop via de website van LEA. In de tussentijd kunt u voor meer informatie een e-mail sturen voor vragen en meer informatie, via Monuta krijgt u een een pre-sales korting van 10%.

Hoe kan LEA op afstand worden beheerd? 

Voor de zorgomgeving, zoals familie, is er een app die zij op een mobiele telefoon kunnen zetten. Hiermee kunnen zij met zowel LEA als de gebruiker communiceren. Een nieuwe foto van de kleinkinderen is met één druk op de knop te delen en te bewonderen op LEA.