Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
foto van man en vrouw, 65+ in de natuur

Monuta
Ontzorgt

Monuta investeert in oplossingen die mensen helpen grip op hun leven te houden of terug te pakken, bijvoorbeeld na een ingrijpende gebeurtenis.

Contact Monuta Ontzorgt & Vief

Meer weten over Monuta Ontzorgt en Vief? Stuur een e-mail of vul het formulier onderaan de pagina in.

Vief, initiatief van Monuta Ontzorgt

Monuta ziet elke dag wat het verlies van een naaste betekent voor nabestaanden. Vooral voor partners die alleen achterblijven. Vanuit haar DNA voelt Monuta een grote verantwoordelijkheid om mensen die bijvoorbeeld hun partner hebben verloren te ondersteunen waar ze kan. 

Een van de initiatieven is Vief. Op Vief.nl kunnen mensen ervaringen uitwisselen, hun hart luchten, advies vragen en inspirerende content en verhalen van anderen vinden. Nieuwsgierig geworden naar Vief? Neem dan snel een kijkje op vief.nl.

Partners van Monuta Ontzorgt

Afbeelding
Foto van oude dame die puzzelt en hulp in de huishouding krijgt

UWassistent

Wanneer iemand ouder wordt, kan het runnen van een huishouden moeilijk worden. In dat geval is het prettig om bij bepaalde taken in het huis extra hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld bij de schoonmaak, hulp met de tuin, gezelligheid door een praatje of hulp bij het doen van de boodschappen. De diensten van UWassistent kunnen hierbij helpen. Hierdoor komt niet alle druk bij familie en vrienden, maar ontstaat er meer ruimte om samen tijd te besteden aan de belangrijke dingen. Meer weten?

Afbeelding
foto van de robot Tessa

Tessa de robot

Tinybots heeft een speciale zorgrobot ontwikkeld die als hulpmiddel kan dienen in huis. De kleine pratende robot, Tessa, helpt mensen met vergeetachtigheid door het geven van dagelijkse herinneringen, suggesties en het spelen van persoonlijke muziek. Daarmee helpt het robotje bij belangrijke dagelijkse taken.Voor die momenten dat de persoon alleen is kan Tessa bijvoorbeeld helpen door afspraken te melden, of op tijd aan te geven dat medicijnen nog ingenomen moeten worden. Uniek aan de robotjes is dat ze zelflerend zijn. Ze kunnen zichzelf ‘bijsturen’ op basis van ervaringen. Meer weten?

Sensara Thuiszorg: veilig thuis wonen

Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Veilig en zelfstandig? Het systeem van Sensara kan u hierbij helpen. Met een aantal slimme bewegingssensoren houdt het systeem een oogje in het zeil en krijgt de mantelzorger via de smartphone een waarschuwing wanneer er écht iets aan de hand is. Een veilig gevoel. En dat zonder het gebruik van camera’s, dus privacy verzekerd. Meer weten?

"De kinderen zijn gerust en ik ook. Ze hoeven maar op hun telefoon te kijken om te zien of het goed met me gaat."
Mevrouw Hillen (88)
Afbeelding
Foto van opa die hulp krijgt met bediening van ipad

Nettie Veilig en gezond thuis wonen

De producten en diensten van Nettie bieden ondersteuning aan mensen die nu extra zorg of hulp nodig hebben of daar verzekerd van willen zijn, als ze het straks nodig hebben. Via Nettieshop zijn alle diensten en producten te vinden en te bestellen. Zo is er voor iedereen de gebruiksvriendelijke regelapp om alle (mantel)zorgtaken met elkaar te delen en te regelen. Bij Nettie staan gediplomeerde verpleegkundigen stand-by die ze kunnen raadplegen over uw gezondheidsvragen. Nettie’s alarmering en monitoring wordt onder andere gebruikt voor monitoring bij diabetes, COPD, alzheimer, MS, dementie, parkinson en na een beroerte. Meer weten?

Afbeelding
student helpt oudere vrouw met kippen voeren

Senior&student

Bij senior&student vindt u de hulp aan huis die écht bij u past. U kiest zelf wanneer, hoeveel én waarbij u een student inschakelt. Dat kan van alles zijn: hulp in de huishouding, computerles, wandelen, gezellige activiteiten ondernemen, uitstapjes maken, samen koken en eten, boodschappen doen… Vertel Senior&student aan welke hulp u nodig heeft en zij gaan direct op zoek naar een geschikte student. Meer weten?

Veel gestelde vragen over Monuta Ontzorgt

Veel gestelde vragen Monuta Ontzorgt

Hoe is Monuta Ontzorgt ontstaan?

Vanuit Monuta willen wij een bredere invulling geven aan onze missie om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel te regelen. Hieronder valt niet alleen het afscheid zelf maar ook zeker de periode hiervoor. We willen naast een waardevol afscheid ook de periode voor het overlijden zo mooi mogelijk maken en mensen ontzorgen.

Monuta is toch een uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar?

Ja, en dat blijven we ook. We denken met Monuta Ontzorgt een goede aanvulling op de al langer bestaande activiteiten van Monuta te bieden. 

Wat is Vief.nl?

Vief is een initiatief van Monuta. Op Vief.nl kunt u verhalen uitwisselen, uw hart luchten, advies vragen en inspirerende artikelen en verhalen lezen.

Wilt u meer weten over Monuta Ontzorgt of een van de bedrijven met wie wij samenwerken? Vul dan het formulier hiernaast in.

Ik wil graag informatie ontvangen over;
Aanhef
CAPTCHA Deze vraag is bedoeld om spam op de website tegen te gaan.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.