De steun bij ieder afscheid

Direct een uitvaart regelen

Bel 0800 - 023 05 5024/7 gratis

 • Wij regelen de uitvaart voor iedereen (met of zonder verzekering)
 • Altijd een lokale uitvaartverzorger die bij u thuis komt
 • Wij nemen alle zorg uit handen

Wat moet ik regelen bij een overlijden?

Bel als eerste de huisarts

Bij een overlijden thuis belt u als eerste de huisarts. Op het moment dat uw dierbare overlijdt in het ziekenhuis of een zorgcentrum wordt de arts automatisch geinformeerd. De (huis)arts stelt vervolgens een verklaring van overlijden op. 

Overlijden in het buitenland

Bij een overlijden in het buitenland belt u als eerste met de alarmcentrale van uw (reis)verzekering. Heeft u geen (reis)verzekering afgesloten? Bel dan direct Monuta op het gratis telefoonnummer 0031 55 539 1162. 

Bel vervolgens de uitvaartverzorger van Monuta

Bij een overlijden kunt u ons direct bellen via het gratis telefonnummer 0800 - 023 05 50. Vanuit het buitenland is Monuta bereikbaar via 0031 55 539 11 50. Monuta is zeven dagen per week bereikbaar. 

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. In korte tijd moet er veel geregeld worden. Wij helpen u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. De uitvaartverzorger komt zo snel mogelijk naar u toe en loopt samen met u alles door. 

Wat kunt u nu al zelf doen?
 • Ga na of er een uitvaartverzekering is afgesloten en leg de polis(sen) van de uitvaartverzekering klaar. Ook als de overledene niet of ergens anders verzekerd is, belt u Monuta.
 • Zoek het trouwboekje en/of geldig identiteitsbewijs van de overledene.
 • Controleer of er een testament, wilsbeschikking of uitvaartwensen bekend zijn. De uitvaartverzorger van Monuta controleert ook of er uitvaartwensen bij Monuta bekend zijn.
 • Denk alvast na of u eventueel wilt meehelpen met de laatste verzorging van uw dierbare.
 • Denk na over de kleding waarin de overledene opgebaard kan worden.
 • Maak een adressenlijst aan voor het versturen van de rouwkaarten. Samen met de uitvaartverzorger maakt u de rouwkaarten, zodat deze zo snel mogelijk verstuurd kunnen worden.
Wat regelt Monuta voor u?

Monuta neemt voor u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Onderstaand vind u een overzicht van wat wij onder andere voor u kunnen doen. 

 • Verzorging van de overledene. Wanneer u dat wenst, doen wij dit samen met u.
 • Overbrengen naar een uitvaartcentrum of het thuis opbaren.
 • Opzoeken of de overledene uitvaartwensen bij Monuta heeft vastgelegd.
 • Regelen van de begrafenis of crematie volgens de wensen van de overledene.
 • Aangifte van overlijden bij de gemeente, inclusief overlijdensakte.
 • Uitzoeken of de overledene bij Monuta verzekerd is
 • Drukken en versturen van de rouwkaarten.
Vraag een vrijblijvend gesprek aan met een uitvaartverzorger bij u uit de buurt

Een bijzonder afscheid is misschien niet iets waar we dagelijks over nadenken. We stellen de gedachte aan overlijden graag zo lang mogelijk uit, tot dit moment dichterbij komt. Toch ontkomen we er soms niet aan om eerder dan gepland hierover na te denken. Daarom kan het geruststellend zijn om uw uitvaartwensen van te voren al te bespreken. Dit kan tijdens een gesprek met een Monuta uitvaartverzorger bij u uit de buurt.  

Via onderstaand formulier kunt u direct een vrijblijvend gesprek met een Monuta uitvaartverzorger aanvragen. Zodra u het formulier verstuurd heeft nemen wij binnen één dag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Gesprek aanvragen

Bespreek samen met uw dierbaren de uitvaartwensen

Uw uitvaart is geen onderwerp waar u dagelijks bij stil staat. Toch is het wel goed om er alvast over na te denken. Want alleen u weet hoe uw uitvaart er later uit moet zien. Wilt u bepaalde keuzes aan uw nabestaanden overlaten? Ook dan is het goed om dat vast te leggen, zo blijven zij niet met onverwachte vragen achter.

Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. 

Leg uw wensen vast

Wat is er allemaal mogelijk?

Er is veel mogelijk rondom een uitvaart. Wij hebben verschillende uitvaartmogelijkheden voor u uitgewerkt. Lees meer over ander andere rouwbloemen, fotografie en bijzondere locaties. 

Het is ook mogelijk uw wensen vrijblijvend te bespreken met een uitvaartverzorger bij u uit de buurt. Vraag hieronder direct een vrijblijvend gesprek met een Monuta uitvaartverzorger aan. Zodra u het formulier verstuurd heeft nemen wij binnen één dag contact met u op om een afspraak in te plannen.

Afspraak aanvragen

Leg nu al uw wensen vast voor later

Uw uitvaart is misschien geen onderwerp waar u dagelijks bij stil staat. Toch is het wel goed om er alvast over na te denken. Want alleen u weet hoe uw uitvaart er later uit moet zien. Wilt u bepaalde keuzes aan uw nabestaanden overlaten? Ook dan is het goed om dat vast te leggen, zo blijven zij niet met onverwachte vragen achter.

Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen online vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. Stap voor stap helpen wij u in Monuta Uitvaartwensen door de verschillende mogelijkheden en keuzes tijdens een uitvaart. 

Uitvaartwensen online vastleggen

Bespreek uw wensen met uw dierbaren

Een uitvaart is niet iets waar u graag over nadenkt. Vaak schuiven mensen dan ook het praten hierover voor zich uit tot het moment daar is. Toch is het goed om uw wensen alvast te bespreken met uw dierbaren. Zo blijven zij later niet achter met onverwachte vragen. Een eenvoudige manier om uw wensen samen door te lopen is bijvoorbeeld via Monuta Uitvaartwensen. Stap voor stap helpen wij u in Monuta Uitvaartwensen door de verschillende mogelijkheden en keuzes tijdens een uitvaart.  

Het is ook mogelijk samen met een Monuta uitvaartverzorger uw wensen vrijblijvend te bespreken met uw dierbare(n). U kunt hiervoor een afspraak aanvragen bij u thuis of op een Monuta locatie bij u in de buurt. 

Afspraak aanvragen