Draaiboek Monuta

Uitvaart zelf regelen

Wilt u zelf de regie hebben bij het regelen van een uitvaart voor uw dierbare? Met het Monuta Draaiboek stelt u zelf de uitvaart samen. En als u dat wilt kunt u Monuta 24 uur per dag om advies vragen. Maak zelf een draaiboek, bekijk een voorbeeld Draaiboek of bekijk hiernaast een korte video over het Draaiboek.

Bel bij vragen of bij een overlijden 0800 - 023 05 50

U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Heeft u een vraag over het Monuta Draaiboek of een vraag over onze uitvaartzorg dan kunt u ons altijd bereiken op ons gratis telefoonnummer. U kunt ook direct contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Monuta uitvaartcentrum .

Naar Draaiboek


Voordelen zelf regelen via Draaiboek

  • U heeft de regie
  • Samen met andere nabestaanden beslissingen nemen 
  • U weet precies wat wanneer geregeld moet worden
  • Altijd een uitvaartverzorger van Monuta die met u meekijkt
  • Inzicht in taken en kosten

Meer informatie

Het Draaiboek in anderhalve minuut (video)
Bekijk voorbeeld Draaiboek
Bel me terug

Veel gestelde vragen over het Draaiboek

Hoe werkt het Draaiboek?

U maakt een account aan en vult daarbij uw gegevens en de gegevens van de persoon, waarvoor u de uitvaart regelt. U ontvangt per e-mail een activatielink waarmee u het Draaiboek activeert. Vervolgens kunt u gelijk aan de slag met de eerste taken.

Welke taken regel ik via het Draaiboek?

U regelt alle taken die nodig zijn om de uitvaart van A tot en met Z goed te laten verlopen. Denk hierbij aan de uitvaartkist, de rouwkaarten, de adverentie in de krant, de condoleance en de uitvaartdienst. Via het Draaiboek zet u al deze taken in gang voor leveranciers, maar ook voor de nabestaanden of uzelf. In het Draaiboek kiest u bijvoorbeeld de kaarten uit en laat u deze automatisch versturen door PostNL. Wanneer er bij een bepaalde taak actie wordt verwacht van u of van andere nabestaanden, wordt duidelijk vermeld wat er van u verwacht wordt.

Wanneer moet ik het Draaiboek starten?

U kunt het Draaiboek starten als uw dierbare is overleden, maar u kunt ook het Draaiboek aanmaken voordat deze persoon is overleden.

Wat zijn de kosten van een Draaiboek?

Het aanmaken van het Draaiboek zelf kost u niets. Er worden wel kosten in rekening gebracht voor bepaalde taken die in gang worden gezet. Zoals bij het bestellen van een kist of het bestellen van rouwkaarten. Voor deze kosten ontvangt u na de uitvaart een factuur of de kosten worden eventueel betaald vanuit de uitvaartverzekering van de overledene.

Staat uw vraag hier niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800-0230550. Wij kunnen u ook terugbellen op een moment dat het u uitkomt.