Mogelijkheden bij een uitvaart

Wanneer een dierbare komt te overlijden, moeten er in een korte tijd verschillende keuzes worden gemaakt. Sommige keuzes moet u direct nemen, andere kunnen ook later nog worden opgepakt.

Een van de eerste keuzes die moeten worden genomen na een overlijden, is de keuze voor een begrafenis of crematie. Ook is het belangrijk dat u aangeeft welke opbaarlocatie u graag wilt en waar u de afscheidsdienst wilt laten plaatsvinden. Of misschien wilt u na de uitvaart nog even met de nabestaanden en belangstellenden samen komen op een andere locatie. Voor welke locatie u ook kiest, overal geldt dat u daarbij ook nog vele mogelijkheden hebt voor de catering.

Vaak wordt ook al direct besproken hoe u wilt dat de rouwkaart eruit moet zien. Wilt u bepaalde rouwteksten of –gedichten? En wat wilt u met een eventuele overlijdensadvertentie?

Iets langer kunt u vaak nog nadenken over welke overlijdenskist u wilt en wat u wilt met het rouwvervoer. Ook de bloemen en de muziek die u wilt laten horen zijn zaken waarover u iets langer kunt nadenken. En misschien vindt u het prettig om een toespraak op te stellen? Deze kunt u vervolgens zelf voordragen of laten voorlezen door de uitvaartverzorger.

Wij hebben verschillende mogelijkheden voor u uitgewerkt. Uiteraard is de keuze nog veel uitgebreider. Uw uitvaartverzorger is altijd goed op de hoogte van wat er mogelijk is binnen uw regio. Bespreek daarom altijd uw wensen.