Uitvaart met korpseer van Politie

Helaas overlijden er jaarlijks politiemensen tijdens actieve dienst. Dat is een groot verlies voor de politie, maar ook voor de Nederlandse bevolking. Als een politieagent overlijdt tijdens het werk kunnen de nabestaanden kiezen voor een uitvaart met korpseer. Dit is een uitvaart met unieke elementen, zoals een erehaag, dragers en een vlag op de kist. Voor politiemensen die tijdens een dienstverband overlijden, maar niet tijdens de dienst, is in sommige gevallen een uitvaart met bepekte korpseer mogelijk. Zo komt het leven van de overledene als politieagent tot uitdrukking in de uitvaart.

Het Team Bijzondere Uitvaarten is bekend met de protocollen en het ceremonieel voor uitvaarten met korpseer. Hierdoor kan het team de politie optimaal ondersteunen en nabestaanden goed voorlichten. De nabestaanden krijgen zo tijd en ruimte om de juiste keuzes te maken en zich te richten op het verwerken van hun verlies.

Goede samenwerking

Het Team Bijzondere Uitvaarten heeft alle kennis en ervaring in huis om vanuit de Nationale Politie de korpsen te ondersteunen. Het team kan niet alleen de uitvaart verzorgen, maar kan ook binnen de politieorganisatie in een SGBO-structuur, het korps bijstaan en adviseren in hun werkzaamheden. Hierbij is het zelfs mogelijk om het dragersteam te trainen voor de kistexercitie.

Daarnaast heeft het team de laatste drie jaar alle uitvaarten met korpseer en uitvaarten met ceremonieel (beperkte vorm van uitvaart met korpseer) verzorgd. Samen met de politie en nabestaanden zorgt het Team Bijzondere Uitvaarten voor een uitvaart die recht doet aan het leven van de overledene.

Contact

Wilt u weten wat het Team Bijzondere Uitvaarten voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld via 055 - 527 42 77 (dag en nacht bereikbaar, ook voor het melden van een overlijden) of via het contactformulier hieronder.

Naar contactformulier