Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Uitvaartverzorger plaatst ascontainer in het schap

Open over
cremeren

Meer over dit onderwerp

 

Wat er bij een begrafenis gebeurt, weten de meeste mensen wel. Maar over cremeren zijn nog vrij veel vragen. Bijvoorbeeld over hoe een crematie oven werkt, wat er precies gebeurt in de oven en wat er gebeurt met de as na de crematie. 

Uitvaartverzorger Eline legt in deze video kort uit hoe cremeren werkt en wat je kunt verwachten. 

Meer over
cremeren

Ongeveer twee derde van alle mensen in Nederland kiest voor een crematie bij de uitvaart. Vaak komt dit omdat cremeren meestal goedkoper is dan een begrafenis, met de grafrechten. Maar cremeren heeft ook andere verschillen met begraven, die ervoor zorgen dat mensen hiervoor kiezen. Zo is het mogelijk om voor een duurzame crematie te kiezen, met een elektrische crematieoven. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden met de as, waardoor mensen hun dierbare kunnen herinneren. 

Weet jij al wat jouw uitvaartwensen zijn? Die kun je invullen via onderstaande knop.

Afbeelding
Thumbnail begraven of cremeren

Begraven of cremeren zijn intussen niet meer weg te denken bij een uitvaart. Er wordt vaak gedacht dat begraven altijd duurder is dan cremeren. Maar is dat wel zo? Edward van Monuta legt het uit.

Afbeelding
Thumbnail Open in 1 minuut Uitvaartverzorger

Wie ooit bij een uitvaart is geweest, heeft vast de uitvaartverzorger weleens gezien. Maar wat regelt de uitvaartverzorger eigenlijk allemaal? Edward van Monuta legt uit wat de uitvaartverzorger doet van het eerste contact tot aan de nazorg.

Afbeelding
Thumbnail open in 1 minuut condoleren

Als iemand overlijdt, is het soms lastig om te bedenken wat je wilt zeggen. Hoe condoleer je de nabestaanden? Wat kun je schrijven of zeggen? Eline van Monuta geeft een aantal handige tips.