Het motorgeronk raakt je direct in je hart

"De wensen van de familie en van hun overleden dierbare staan altijd voorop. Ik ben pas voldaan als een familie een goed gevoel overhoudt na de uitvaart." Uitvaartverzorger Remi Korfage vertelt hoe hij ook van het afscheid van meneer Reikers een onvergetelijk moment maakte. Door goed te luisteren naar de familie. En net iets verder te denken...

Ik krijg een telefoontje van Jette en Marjan. Hun vader is overleden. Beide dames heb ik eerder ontmoet. Ruim een jaar geleden verzorgde ik het afscheid van hun moeder. Ik denk terug aan dat moment. 

Een schot in de roos
Hun vader zat in een zorginstelling, zwaar dementerend. Maar de dochters waren vastbesloten, ze wilden hun vader afscheid laten nemen van zijn vrouw, hun moeder. Of hij het nou wel of niet mee zou krijgen. Dat bleek een schot in de roos. En of hij het meekreeg! Hun vader begreep en voelde op dat moment zo goed dat zijn vrouw er niet langer was. En dat hij haar begeleidde naar haar laatste rustplaats. Wat waren Jette en Marjan blij dat hij zo toch nog afscheid kon nemen.

Wát een machine 
Die middag nog ga ik langs bij Jette. Terwijl ik naar de voordeur loop, wordt mijn blik gevangen door een prachtige, glimmende Harley Davidson die voor de garage staat. Niet zo maar een motor, maar werkelijk een indrukwekkend voertuig. Wát een machine. Als we aan de koffie zitten, spreek ik mijn bewondering uit voor dit staaltje motorpracht. Jette glimlacht. “Die was van onze vader. Zijn trots. Wat heeft hij daar nog lang op gereden”, mijmeren ze met elkaar. “Zelfs toen wij het eigenlijk al niet meer zo’n goed idee vonden”, voegt Marjan er lachend aan toe.  

Naast de kist
Ik aarzel geen moment. Ik stel voor dat we de Harley betrekken bij het afscheid. Deze motor was overduidelijk een belangrijk deel van het leven van meneer Reikers. De dochters kijken mij vragend aan. “We zetten ‘m in de aula, naast de kist. Wat denken jullie daarvan?” De dochters hadden geen idee dat zoiets mogelijk is, ook beide schoonzonen vinden het een prachtidee. “Dat zou hij echt geweldig hebben gevonden!”

Uitvaartwensen vastleggen

Weet u al welke persoonlijke zaken u in uw afscheid zou willen betrekken? Leg nu uw uitvaartwensen gratis en vrijblijvend vast.. Zo blijven uw nabestaanden later niet met vragen achter.

Leg uw wensen vast

Ik volg zijn blik
Een paar dagen later delen we met elkaar een mooi, persoonlijk afscheid in het uitvaartcentrum. De zussen spreken warme woorden over hun vader, op de achtergrond mooie muziek. Aansluitend schenken we een bakje koffie in met wat lekkers erbij. Als we ons langzaamaan klaarmaken om naar het graf te gaan, komt schoonzoon Joost naar mij toe. Ik volg zijn blik. “Zou het niet mooi zijn als de motor meekan naar het graf?”, oppert hij voorzichtig... 

Het zware motorgeluid raakt je diep in het hart
Joost rijdt de motor langzaam voor de kist uit. Hij geeft een paar keer flink gas. Het diepe motorgeronk is als een ode aan meneer Reikers. Eenmaal bij het graf, laten we de motor nog even troostend draaien. Het geluid van de motor raakt iedereen rechtstreeks in het hart. De dochters zijn zichtbaar emotioneel. Ze zijn dankbaar dat hun vader naar zijn laatste rustplaats is begeleid door zijn geliefde Harley.

Maak uw uitvaartwensen mogelijk

Met een uitvaartverzekering kunt u uw uitvaartwensen financieel mogelijk maken. Met een uitvaartverzekering van Monuta krijgt u ondersteuning van een uitvaartverzorger in uw buurt en heeft u een vrij besteedbaar bedrag tot uw beschikking voor de uitvaartkosten.

Bereken uw premie

Terug naar overzicht