Asbestemmingen

Na een crematie houdt u het as over van uw dierbare. U kunt ervoor kiezen om dit as in een (sier)urn in het columbarium te plaatsen. Veel crematoria hebben zo’n columbarium. U kunt bij de urn wat persoonlijke dingen plaatsen, zoals een foto of dierbare spullen. Ook kunt u de urn mee naar huis nemen en hier een speciaal plekje voor uw dierbare inrichten. Hierbij kunt u de urn plaatsen in een mooi urnmonument. Er zijn veel verschillende urnmonumenten en in allerlei vormen, maten en kleuren. U kunt kiezen voor keramiek, hout of metaal, maar er zijn ook ecologische urnen. Deze urnen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal.

De as verstrooien

U kunt er ook voor kiezen om de as te (laten) verstrooien. Verschillende crematoria en begraafplaatsen hebben hiervoor een eigen strooiveld. Soms is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een persoonlijk strooiveld, waar u ook een gedenkteken bij kunt zetten. Er bestaan zelfs strooikokers in diverse designs. Deze kunt u vervolgens bewaren als aandenken.

Een waardevolle herinnering

​Maar tegenwoordig kunt u meer doen met de as van uw dierbare. Er bestaat een ruime collectie unieke asbestemmingen. Zo is het onder andere mogelijk om as te verwerken in fotolijsten, beelden, glasrelieken en assieraden, zoals een ketting, ring, diamant of kraal. Allemaal mooie objecten waarin een kleine hoeveelheid as wordt bewaard. Voor u een herinnering aan uw dierbare, voor een ander een mooi kunstobject.

 

Bekijk de asbestemmingen