Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0800 023 05 50

Recente beoordelingen

9,2

Gebaseerd op 18 beoordelingen.
100% beveelt ons aan.

Theo
15-02-2024

Ik werd gelijktijdig rustig in mijn verdriet

Lees meer

Frank
02-02-2024

Ondanks het verdriet wat er is, kijken mijn familie en ik met een zeer goed gevoel terug op de uitvaartplechtigheid. Zowel de voorbereiding, de uitvoering van de uitvaart als de nazorg (die nog moet plaatsvinden) waren zeer goed verlopen en ons inziens geheel naar wens van de overledene.

Lees meer

Fiona
14-08-2023

- Hele fijne begeleiding, betrokken medewerker die weet waar hij over spreekt - Hele fijne begeleiding tijdens verzorgmoment van de overledene - ruimte voor eigen invulling van de dienst

Lees meer

Bekijk alle recensies

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak

Uitvaart in Weert

Monuta in Weert maakt een afscheid met een goed gevoel mogelijk door u alle rust en ruimte te geven die u nodig heeft. Met warmte en betrokkenheid zorgen ze samen met u voor een passende uitvaart. Een afscheid waarin u uw dierbare herkent en waar u zelf met een goed gevoel op terug kijkt. En bij een uitvaart kan vaak meer dan u denkt. Onze uitvaartverzorgers kennen de mogelijkheden in de regio en staan u bij om de juiste keuzes te maken. Neemt u gerust contact met u op als u een uitvaart wilt regelen of kennis wilt maken.
  • Uitvaartverzorgers
  • Uitvaart regelen
  • Prijzen
  • Locaties
Image
Monuta uitvaartcentrum Herten locatie
Uitvaartcentrum
Natronchemieweg 2
6049 CN Herten
Image
Monuta Maasbracht uitvaartcentrum
Uitvaartcentrum
Molenweg 43
6051 HH Maasbracht
Image
venlo-uitvaartcentrum-pand
Uitvaartcentrum
Tegelseweg 210
5912 BL Venlo
Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart in Nederland €7.500. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. De kosten van een uitvaart zijn hoger of lager afhankelijk van uw persoonlijke wensen en liggen al gauw tussen de € 7.000 en de € 11.000. Maar ook bij een kleiner budget is er veel mogelijk. Bij Monuta kunnen wij al een bijzonder afscheid voor u regelen vanaf € 3.195. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee.
Afspraak maken
Direct na overlijden
Monuta is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar
Eerste 24 uur
Binnen 24 uur afspraken en begroting geregeld met de uitvaartverzorger
1 - 4 dagen
Vormgeven van een bijzonder afscheid
5 - 8 dagen
Een bijzonder afscheid met de nabestaanden en dierbaren
Lees meer
Image
Angeline Geeraets-Basten
Uitvaartverzorger

Angeline

Geeraets-Basten

Lees meer over Angeline

Image
Paul Beurskens
Uitvaartverzorger

Paul

Beurskens

Lees meer over Paul

Image
Ron van Pol
Uitvaartverzorger

Ron

van Pol

Lees meer over Ron

Image
Afbeelding bij Monuta in Weert

Uitvaartcentrum in Weert

Afscheid nemen kan op veel locaties. U kunt kiezen voor een persoonlijke plek, zoals uw stamkroeg, de kerk of zelfs bij u thuis. Kiest u liever voor een uitvaartcentrum, dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij modern uitvaartcentrum in Herten. Hier kunt u uw overleden dierbare opbaren in een van de rouwkamers. Of u kiest voor het intieme en huiselijke uitvaartcentrum in Maasbracht. U regelt hier een afscheidsdienst in de aula voor een gezelschap tot 30 personen.
Meer over ons uitvaartcentrum

Vijf klantbeloften van Monuta

1
Altijd een persoonlijk afscheid
Wij maken van elk afscheid een persoonlijk afscheid. Precies zoals u het wilt. Dat begint met duidelijkheid. Daarom kunt u bij ons uw uitvaartwensen vastleggen. Online of in een persoonlijk gesprek met één van onze vakmensen.
2
Eén vertrouwd gezicht
Afscheid is meer dan een uitvaart alleen. Wij zorgen hierbij, van begin tot het eind, voor één vast aanspreekpunt. Eén vertrouwd gezicht. Iemand die de tijd neemt, luistert en meedenkt. En altijd rechtstreeks bereikbaar is voor al uw vragen.
3
Liefdevolle verzorging
Onze ervaren vakmensen hebben de expertise om iedereen persoonlijk en liefdevol te verzorgen. Met de juiste aandacht en respect. Als u wilt, kunt u bij dit bijzondere moment aanwezig zijn en assisteren. Ook zorgen wij voor een liefdevolle opbaring, bij u thuis, in het uitvaartcentrum of op een andere door u gekozen plek.
4
Een persoonlijk draaiboek
Alles wat we met u afspreken, leggen we vast in een persoonlijk draaiboek. Zo heeft u stap voor stap inzicht in het verloop van de uitvaart. Dat geeft rust en houvast rondom het afscheid.
5
Geen financiële verrassingen
We geven u helder inzicht in alle mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Zo houdt u het overzicht en kunt u kiezen wat het beste bij u past. U ontvangt vooraf altijd een heldere prijsopgave. En wij garanderen geen financiële verrassingen achteraf.
Lokale
partners
Veelgestelde
vragen

Bekijk alle vragen

Moet ik direct beslissen wat er met de as gebeurt?
Nee, dat hoeft u niet meteen te beslissen. Volgens de wet moet de as minimaal een maand in het crematorium blijven. Hier wordt de as bewaard in een askoker in de algemene nis. Deze is niet open voor publiek. Door de wettelijke termijn heeft u voldoende tijd om een goede keuze te maken voor de definitieve bestemming van de as.
Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt bij een crematie. Misschien wilt u ze bewaren als herinnering aan de overledene. Laat u de sieraden om bij de overledene, dan gaan deze mee in de crematieoven. De edelmetaalresten die overblijven na de crematie worden verzameld en verkocht. De opbrengst, jaarlijks een groot bedrag, gaat naar een aantal goede doelen. Alle crematoria in Nederland doen hieraan mee.
Wat zijn de kenmerken van een eigen graf?
Een eigen graf mag gedeeld worden met meerdere familieleden of andere dierbaren. U huurt of koopt het graf voor een periode van minimaal twintig jaar. De nabestaanden kunnen die termijn, in de meeste gevallen, tegen betaling verlengen. Een graf met eeuwigdurend recht is in Nederland nauwelijks nog mogelijk. - Op een eigen graf kunt u een grafmonument naar keuze plaatsen, maar deze moet wel voldoen aan de regels die op de begraafplaats gelden. Deze regels staan in een verordening die u gratis bij de gemeente kunt opvragen. - De kosten van een eigen graf verschillen sterk in Nederland, de prijzen lopen uiteen van honderden tot duizenden euro’s. Bovendien stijgen de kosten jaarlijks.