De Kistemakker

Op ambachtelijke en creatieve wijze maakt Hindrik Ype de Vries uitvaartkisten en gedenktekens van puur hout. Voor Hindrik is “geborgen heen gaan net zo belangrijk als geborgen op aarde komen”.

Handgemaakte ambachtelijke uitvaartkisten, met liefde gemaakt. De kisten worden met uitsluitend natuurlijke materialen vervaardigd in de timmerwerkplaats te Poppenwier. Naast een aantal door mij ontworpen uitvaartkisten en gedenktekens lever ik graag maatwerk.

Kom eens langs bij De Kistemakker in Poppenwier om de mogelijkheden te bekijken voor een persoonlijke uitvaartkist. Dan kunnen we uw wensen vastleggen of zelfs de kist al gaan maken. We bewaren de kist in een speciaal hiervoor ingericht depot.

Moet het allemaal sneller, en komen uw nabestaanden voor deze keuzes te staan? Ook dan is er nog heel veel mogelijk en kunnen we nog aan uw wensen voldoen om de uitvaartkist een persoonlijk tintje te geven. U kunt hierbij denken aan hout freeswerk in het deksel: mooie figuren of uw naam. Of door een portret te laten schilderen door kunstschilder Cees op hetzelfde hout als van de uitvaartkist. In plaats van een foto heeft u dan een schitterend portret. Of een afbeelding in de vorm van een landschap, Fryske flagge of wat voor wens er ook mag  zijn.

Dit alles wordt geëxposeerd in de voormalige Nederlands Hervormde Kerk te Poppenwier (elke maandagavond open huis vanaf 19.30 uur).

De Kistemakker
Marsherne 8                                                                          
9013 CG  Poppenwier (Friesland)
Expositieruimte: Nederlands Hervormde kerk, Binnenbuorren 12, 9013 CB Poppenwier
06 – 148 256 77
info@dekistemakker.nl
www.dekistemakker.nl