Begrafenis regelen

013 - 850 39 52 24/7 bereikbaar

Vooral in de dorpen Chaam, Molenschot, Dongen en Rijen kiest men nog regelmatig voor een begrafenis. Vaak vindt de dienst plaats in de plaatselijke kerk. Maar dit hoeft niet perse. In Crematorium Zuylen te Breda, vindt de afscheidsviering vaak plaats in de aula en in Tilburg loopt u vanuit de aula van het Monuta uitvaartcentrum naar de begraafplaats.

Catering na de dienst

Na de afscheidsviering en de begrafenis komen de gasten vaak nog bij elkaar om na te praten. Dit kan op bijna iedere plek plaatsvinden. Bijvoorbeeld in een café of restaurant vlakbij de kerk. Of op een plek die geliefd was bij uw dierbare. Na de begrafenis mag de Brabantse gemoedelijkheid naar voren komen. Ik denk graag mee om een begrafenis te regelen met een persoonlijke tint.

Al onze wensen zijn gerealiseerd. Dit was zo fijn voor ons. Zeker omdat het ''ons afscheid'' was. "– mevrouw Van der Mierden

Natuurbegraven steeds populairder

In Alphen vindt u de prachtige natuurbegraafplaats De Hoevens. Het is een groot natuurlijk landschap waar u zelf een plaats kunt uitkiezen. Ook de aula bij de natuurbegraafplaats is erg mooi. Er is gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, wat perfect past in de omgeving. Op de natuurbegraafplaats ziet u de rust van de natuur en u ervaart hem ook. Er vindt maximaal één uitvaart per dag plaats, dus u kunt echt in alle rust afscheid nemen. U kunt de grafrechten afkopen voor 50 jaar of voor eeuwig. Daardoor krijgen uw nabestaanden niet te maken met de kosten van een verlenging. En een natuurgraf hoeft niet onderhouden te worden. Op een natuurgraf komt geen duur grafmonument, maar u kunt de plaats markeren met een natuurproduct, zoals een boomstam of een ander natuurproduct van hout. Hierdoor zijn de kosten van begraven in de natuur niet veel hoger dan van begraven op een begraafplaats of kerkhof.

Kosten begrafenis regelen

De verschillende dorpen in de regio kennen hun eigen begraafplaatsen en kerkhoven. De kosten voor een begrafenis kunnen per dorp verschillen. Dit komt doordat elke gemeente een ander bedrag berekent voor de grafkosten. In de grafkostenmeter kunt u per plaats opzoeken wat de grafkosten zijn.

Je was een zo rustige en luisterende steun in ook alle kleine vragen! Het is daardoor ook een warm en waardig afscheid geworden."- Jeanne Bannenberg

Wij zijn er voor u

Wanneer u een begrafenis moet regelen, merkt u dat hier veel bij komt kijken. Ik neem graag de praktische zaken voor u uit handen. Dan kunt u in alle rust afscheid nemen. Bel gerust voor vrijblijvend meer informatie naar 013 - 850 3952 of 076 - 700 27 95.

Neem contact op om een begrafenis te regelen

Waarom Monuta Els Alessie?

  • Nabestaanden staan op de eerste plaats
  • Kwaliteit en deskundigheid
  • Het goede gevoel
  • Voor iedereen: met en zonder verzekering

Werkgebied

Tilburg Reeshof, Dongen, Rijen, Molenschot, Hulten, Teteringen, Galder, Strijbeek, Ulvenhout, Bavel, Chaam