Crematie

Steeds vaker wordt gekozen voor een crematie. Cremeren kost vaak minder dan begraven. Bovendien hoeven nabestaanden geen graf te onderhouden. Crematorium Amersfoort is het dichtstbijzijnde crematorium voor de regio Putten, Nijkerk, Hoevelaken en Bunschoten-Spakenburg.

De crematieplechtigheid

Crematorium Amersfoort beschikt over twee aula’s. Een plechtigheid duurt gemiddeld 60 minuten. Als er veel gasten komen of er veel toespraken zijn, dan kunt u de aula van het crematorium langer reserveren. Na afloop van de plechtigheid kunt u er voor kiezen om uw dierbare vanuit de aula te begeleiden naar het pleintje voor de crematieruimte. Indien u wilt mag u uw dierbare naar binnen brengen en eventueel bij aanvang van de crematie aanwezig zijn.

As mee naar huis

Voordat u de as van uw dierbare kunt ophalen moet het crematorium wettelijk verplicht de as 1 maand bewaren. De as krijgt u mee in een asbus of in een verstrooikoker. U kunt de as bewaren in een urn of assierraad. U vindt meer mogelijkheden in de uitvaartwinkel van Monuta

Verstrooiing van de as

As kan worden verstrooid op het strooiveld van het crematorium. U mag hier als familielid bij aanwezig zijn. Wilt u as verstrooien op een andere plek zoals in het bos of bij een rivier, of in uw eigen achtertuin? Dan moet u toestemming hebben van de grondeigenaar. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Urnengraf

Een urnengraf lijkt op een eigen graf, maar dan kleiner. U kunt de urn in of op het graf laten zetten. Het graf heeft plaats voor maximaal 6  asbussen en mag worden voorzien van een gedenkteken. U huurt een graf voor 10 of 25 jaar. U kunt de as van een overledene ook laten bijzetten in een particulier graf.

Urnenmuur

Rondom de vijver van Rusthof staan twee urnenmuren. U huurt een nis voor 5 jaar waar 1 of 2 (sier)urnen in passen. U kunt de nis afsluiten met een glazen of granieten plaat, maar de nis mag ook open blijven.

Herinneringsboom

U kunt de as ook op laten gaan in de groei van een te planten jonge boom. Een boom die vele tientallen jaren garant staat voor een onbetaalbaar gevoel van verbondenheid met uw dierbare. Een boom die ieder jaar groeit en zich per seizoen in een wisselende gedaante manifesteert. In de lente, bij het ontluiken van de knoppen, staat de boom symbool voor nieuw leven. Een levend monument.

Neem contact op

Waarom Monuta Sjaardema?

  • Kent alle tradities in uitvaartzorg
  • Heeft 18 jaar ervaring
  • Voor alle geloofsovertuigingen
  • Tijd en aandacht voor u en uw wensen
  • Voor iedereen, met en zonder verzekering

Werkgebied

Bunschoten Spakenburg, Nijkerk Gld, Nijkerkerveen, Hoevelaken, Putten