Actueel

6 bijzondere manieren van herinneren wereldwijd

Overal ter wereld wordt gerouwd en ook herinnerd. Iedere cultuur en ieder geloof heeft eigen rituelen die troost en steun bieden bij het verlies van een dierbare. Ook hebben ze zo hun eigen tradities om de herinneringen aan hun dierbare levend te houden. Maar hoe doen zij dat precies? In dit artikel leest u hier meer over. En heeft onderstaand stuk u aan het denken gezet? Dan kunt u uw uitvaartwensen online vastleggen.

Top 10 bijzonder rouwvervoer

Bij rouwvervoer denkt u ongetwijfeld al snel aan een zwarte rouwauto. Maar er is meer mogelijk dan u denkt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor witte auto’s, luxe merken of een limousine in een kleur naar keuze. Maar er kan zelfs meer dan dat. Wat te denken van een motor met zijspan, een rouwkoe of de uitvaartbus? In dit artikel geven we u 10 tips voor bijzonder rouwvervoer. Wat past bij u?

 

10 bijzondere uitvaartrituelen

In Nederland denken we het soms net even anders te doen dan anderen als het gaat om de uitvaart en uitvaartrituelen. We kiezen bijvoorbeeld steeds vaker voor livemuziek of luxe catering. Maar in sommige delen van de wereld doen ze het pas écht anders. In Ghana kun je bijvoorbeeld begraven worden in een teenslipper. En in Madagaskar dansen ze letterlijk met hun doden. Lees snel verder en ontdek welke bijzondere uitvaartrituelen er zijn!

10 begraafplaatsen die je gezien moet hebben!

Het is niet de meest voor de hand liggende locatie om te bezoeken tijdens een vakantie: een begraafplaats. Toch is het vaak een oase van rust in een drukke stad vol musea en andere bezienswaardigheden. Met de vakantie in het vooruitzicht geven wij u graag tien tips voor begraafplaatsen in binnen- en buitenland die de moeite van het bezoeken echt waard zijn. Dat is weer eens wat anders dan een pretpark, strand of museum!

5 liedjes over vaders

Voor muzikanten is vaderliefde een geliefd onderwerp om over te schrijven. Hun nummers zijn een ode aan hun vader of gaan juist over een groot gemis. Ter gelegenheid van Vaderdag laten we u graag vijf bijzondere nummers over vaders horen. Raakt een van deze songs bij u een gevoelige snaar?

 

Stef Bos – Papa

Jeroen Bosch Ziekenhuis 'aanvrager van het jaar' van Monuta Charity Fund-event

DEN BOSCH - Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de prijs 'aanvrager van het jaar' van Monuta Charity Fund-event gewonnen. Het ziekenhuis sleepte de prijs in de wacht omdat het een gedenkplek heeft gemaakt waar ouders hun overleden kind kunnen herdenken.
Aan de titel is een bijdrage van 2.000 euro verbonden. Deze bijdrage komt bovenop de donatie van 2.500 euro die het JBZ enkele weken geleden toegekend kreeg. 
 
Aanvrager van het Jaar

Schouderen in ere hersteld op uitvaart

Boxtelse uitvaartondernemer waardeert traditie om kist op schouders te dragen.

Een op veel plaatsen in Nederland in de vergetelheid geraakte traditie wordt momenteel in Noord-Brabant in ere hersteld: schouderen, het op de schouders dragen van de kist met de overledene. Nabestaanden waarderen het vaak zeer dat op deze stijlvolle manier de laatste eer wordt bewezen. "Maar het is ook gewoon erg mooi om te zien", zegt Bob Vermeulen van uitvaartonderneming Monuta Vermeulen in Boxtel.